Stretch lak

Vele Kleuren stoffen in stretch lak en stretch leer

Vele kleuren stoffen in stretch lak en stretch leer

Vele kleuren stoffen in stretch lak en stretch leer wat houd ik van kleur en wat wordt ik blij als ik weer nieuwe kleuren heb gevonden! En dan voornamelijk de kleuren stretch lak en stretch leer. Soms duurt het jaren voordat er weer een nieuwe kleur komt. Helaas komt het ook wel eens voor dat ik een bepaalde kleur opnieuw wil inkopen, maar de kleur gewoon weg niet meer te bestellen is.
Als ik ga zoeken naar kleuren stretch lak kom ik vaak uit bij Chinese leveranciers van lak stoffen, helaas zijn deze stoffen over het algemeen van mindere kwaliteit.  Er zit weinig rek in de stoffen en de lak zit op een meestal witte ondergrond van polyester dat rafelt. Wel hebben ze vaak geweldige kleuren met metallic glans. Ik heb het 1 x verwerkt in kleding maar durf dit echt niet aan mijn klanten te verkopen.

Over het algemeen slaag ik goed in Amerika, ze hebben er mooie kwaliteit op een lycra rug waardoor de stoffen mooi soepel zijn en mooi aansluiten op het lichaam. Deze stretch lak die ik gebruik lijkt daardoor ook veel op het duurdere natuurlijke materiaal latex (rubber). De strakke lak catsuits, – leggings, – rokjes, – enz. die je bij mij kunt laten maken lijken daarom ook erg op latex.

jade groen  rood   dark navy  royal blauw

Regelmatig wordt me gevraagd waarom ik me ook niet in het latex maken ga verdiepen. Ten eerste heb ik het al druk genoeg met de artikelen die ik nu aanbied op Brizjied Fashion, ten tweede vind ik latex een kwestbaar produkt en ten derde werk ik graag met mijn naaimachines. Latex moet je plakken dat is een totaal andere techniek. Ten laatste de lak en leren kleding kan gewoon in de wasmachine op 30 graden en dat kan met latex echt niet.

Latex moet, als je het bewaard, worden in gewreven met talk poeder, dus ik ga ook voor het gemak van onderhoud van lak. het is al eerder genoemd in een andere blog over de wasvoorschriften let wel op met de lak kleding wanneer je meerdere kleuren hebt. De kleuren kunnen namelijk afgeven op elkaar. Eenmaal vlekken krijg je er helaas niet meer uit.

kleuren stertch lak  kleuren stretch lak  kleuren stretch lak  kleuren stretch lak

Inmiddels ben ik trotse eigenaar van ruim 35 kleuren stretch lak met rek naar 4 kanten en van het stretch leer heb ik inmiddels ook ongeveer 35 kleuren op voorraad. Voor de meest recente kleuren kunt u het beste op de website van Brizjied Fashion kijken, daar probeer ik zo goed mogelijk bij te houden welke kleuren nieuw en welke niet meer leverbaar zijn.

0 Facebooktwitterpinterestlinkedin

4 meningen over “Vele Kleuren stoffen in stretch lak en stretch leer

  1. Zoveel mooie kleuren. Ik heb het altijd vreselijk moeilijk met kiezen welke kleur mijn nieuwe outfit wordt. Zwart is altijd goed, maar er is zoveel meer moois!

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.